Homenaje a Josep Lladonosa i Giró

HOMENATGE A JOSEP LLADONOSA I GIRÓ

 w

L’Associació de cuiners i rebosters de Barcelona, fa un homenatge al Mestre Josep Lladonosa, per la seva trajectòria culinària i la divulgació de la cuina catalana en tota la seva plenitud.

El mestre Lladonosa, autor de mes de 20 llibres de cuina publicats, la majoria representant a la cuina catalana, ha tingut un bagatge essencial en la gastronomia de aquest país.
La divulgació, no nomes a traves dels llibres, també amb les primeres escoles de cuina que van tenir èxit a Barcelona, com eren la Escola Arnadí i posteriorment; la escola Robert de Nola.
Per elles han passat molts deixebles, sempre inculcant la honestedat amb el producte, la cocció i la bona elaboració.

També pioner en els medis de comunicació televisius en la cadena de la 2 UHF. Quan nomes teníem dues canals amb aquest país.
La seva saviesa adquirida en cuines de Catalunya i arreu de la península, el portant també a Suïssa, on troba la cuina del mestre Escofier. Vinculat amb la cuina clàssica i variada dins dels millors restaurants de l’època.

Organitza el primer certamen Gastronòmic de Catalunya de la Cuina tradicional Catalana, al any 1975.

La seva trajectòria l’aportat a diferents restaurants de una rellevant importància y amb la seva ultima etapa, aixecant el emblemàtic restaurant, Les set Portes.
A estat guardonat en múltiples ocasions, tenint entre ells, la Creu de Sant Jordi.

El acta ha estat a L’Escola Superior de Hosteleria de Barcelona, aprofitant, per ensenyar-li les instal·lacions que avui dia tenen els alumnes, futurs cuiners dels restaurants d’arreu del mon.
Amb un dels menjadors de l’escola, a tingut lloc un dinar elaborat per els mateixos alumnes, a estat suculent i amb un servei impecable.
S’ha fet la entrega de un quadre pintat al oli, representatiu amb part de la seva trajectòria culinària, a estat explicat per el president de l’Associació, Jaume Urgellés segons les pautes de l’artista, Griselda Gol.

0171064953eb1c64653707518c58a010ec00163fef

Un brindis amb els representants al acte, entre ells: el president del Gremi de Restauració, Pere Chias, també exalumne del mestre Lladonosa, el director de l’escola, Ignacio Gorostiaga, membres de la Associació de Cuiners i Rebosters i la representació de la Alcaldessa de Sant Vicens dels Horts, on el Mestre Lladonosa a deixat el seu legat de totes les pertinències relacionades amb la gastronomia, entre ells una valorable col•lecció de llibres i estris. Desitjant que es compleixin els projectes que continuen estant projectats per el Mestre de la Cuina Catalana.